Wat doe jij voor vrijheid?

Ken je de verhalen van je opa en oma over het leven in de oorlog? Die verhalen zijn best heftig. De kans is groot dat dit over de Tweede Wereldoorlog gaat. Lang geleden dus. Dat gebeurt nu niet meer. Nou, dat is niet helemaal waar. Denk maar aan de oorlog tegen de Islamitische Staat. Ook nu vechten mensen voor hun vrijheid. En vluchten mensen hun land uit om te overleven. Maar dat is toch ver weg? Wat kan jij er aan doen? Je kan meehelpen. Gewoon hier in Weert. Spreekt dit je aan? Dan zijn we op zoek naar jou of naar u!

Het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert is een groep mensen die elk jaar de activiteiten rondom 4 en 5 mei (nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag) en 22 september (bevrijding van Weert) in Weert organiseert. Deze enthousiaste groep zoekt een frisse blik en staat open voor nieuwe ideeën.

Is vrijheid een cadeautje?

Vrijheid lijkt een cadeautje. Een cadeautje dat je uitpakt en waar je blij mee bent. Maar sta je er wel eens bij stil dat anderen voor jouw cadeautje hard moesten vechten? En nog steeds krijgt niet iedereen dit cadeautje. Terwijl iedereen het verdient om in vrijheid te leven. Het is dus belangrijk dat we niet vergeten waar dit cadeautje vandaag komt. En tegelijkertijd mag je blij zijn. Want de mensen herdenken die voor jou vochten en blij zijn met je vrijheid gaan hand in hand. Vier dus ook je vrijheid!

Meld je aan

Wil je met jouw vrienden en familie graag de vrijheid vieren? Vind je het leuk om activiteiten te bedenken waar iedereen aan mee kan doen? Heb je ideeën voor de website en het gebruik van social media? Zoek dan contact met Brigitte de Jong (b.dejong@cmweert.nl) of Monique Hulsbosch (m.hulsbosch@weert.nl). Of kijk eens op de Facebookpagina (www.facebook.com/4en5mei-Weert) voor een impressie van de afgelopen jaar of op website www.4en5mei-weert.nl.

webdesign: Artis