Op de begraafplaats Molenpoort in Weert zijn in de voortuin diverse oorlogsgraven.
Gemenebestgraven WOII
Op het voorste gedeelte van de begraafplaats (midden) zijn drie Britse vliegeniers Swanson, Grew en Campbell begraven die sneuvelden op 23 september 1944.
Op 23 September 1944 om 22.05 uur, crashte Halifax III MZ763 EY-'S' in Weert. Deze was opgestegen van Breighton om 19.02 uur en maakte deel van van een raid bestaande uit 549 Lancasters en Halifaxen naar Düsseldorf en Neuss. Op de terugweg is de Halifax aangevallen door een Duitse Nachtjager, ME110, gevlogen door Oberfeldwebel Wolfram Möckel. De bemanning bestond uit: F/O johny Swanson, F/Eng Robert Nutbrown, Nav. Albert Barnes, B/A Louis Robert, W/Op Alistair Campbell, Mug. John Bennett en R/G F/O William Grew. Robert, Nutbrown, Barnes en Bennett verlaten het vliegtuig waarbij Nutbrown zijn parachute weigert open te gaan. Barnes wordt krijgsgevangen genomen, de andere twee weten te ontsnappen. Swanson, Grew en Campbell crashen met hun bommenwerper.
Nutbrown ligt begraven in Nederweert, Swanson, Grew en Campbell in Weert.
Duitse tombe | slachtoffers munitietrein WOI
Zeven Duitse slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog zijn sinds 1937 op dit kerkhof begraven, op het voorste gedeelte van de begraafplaats, links. De plek wordt aangegeven door een monument in de vorm van een sarcofaag, waarop een plaquette met zes namen is aangebracht. E.e.a. was het gevolg van het feit dat er tegen het einde van de Eerste wereldoorlog een Duitse munitietrein in Hamont (B) ontploft. Op dit empacement staan naast deze munitietreinen ook drie lazarettreinen met 800 gewonden Duitse militairen. Op 18 november ontploft een van de munitietreinen en richt een enorme ravage aan. Als gevolg van deze ramp komen ruim honderd militairen om, van wie er 40 worden begraven in Hamont en 7 in Weert. Op zondag 7 november 1937 laat de Duitse regering met enig ceremonieel een hardstenen tombe plaatsen ter nagedachtenis.
Frans monument | slachtoffers en vluchtelingen WOI
Op deze begraafplaats staat, rechts, ook een monument voor Franse slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Op 21 oktober 1918 kwamen er honderden Franse vluchtelingen met de tram aan bij het douanekantoor van Kinrooi aan de grens met België met Nederland. Van daar uit gingen de vluchtelingen met paard en wagen of lopend naar Weert. In Weert werden de vluchtelingen geregistreerd en opgevangen. Tot overmaat van ramp breekt de Spaanse griep uit. Velen komen te overlijden en enkelen (28) worden in Weert begraven op het kerkhof aan de Molenpoort. Op 15 november 1935 werd het monument onthuld.